Детски новини
Шрифт за дислексия
Търси
Подари абонамент
Свържи се с нас
Затвори
Благодарим за съобщението!
Ако имате въпрос или проблем с използването на сайта, пишете ни от тук:
Въведи име, съобщение и имейл или телефон.
ИЗПРАТИ ЗАТВОРИ
БЛОГ - Ново в Книговище
ФИЛТРИ ЗАТВОРИ
Филтри:
Рубрика:
Предизвикателства
За четенето
Любопитно
Ново в Книговище
За учители
За родители
Събития
Всички
Изчисти филтрите
Книговище – специален гост на Парк фест 2024 Децата четат и се учат да питат на специалните занимания, организирани от платформата
Всеки месец – специално предизвикателство от Книговище! Всеки месец на първо и второ число Книговище подарява два дни безплатен достъп до всички свои ресурси и обявява специално тематично предизвикателство.
Годишните книговищни свидетелства - за гордост и мотивация на децата Това признание има голямо значение за децата - то ще им покаже, че техният труд е забелязан и оценен и ще ги вдъхнови да се стремят към още по-големи успехи. Освен това е нещо като читателски дневник за учебната година.
Книговищният ефект или защо абонаментът за Книговище е безценен подарък за децата С четенето на разнообразни книги и детски новини и осмислянето им чрез въпросниците по тях, децата разширяват своя кръгозор, обогатяват речниковия си запас и обща култура.
Наградихме децата – шампиони по четене
Кои са носителите на Годишните награди на Книговище и шампионите от Априлското състезание по четене с разбиране За трета поредна година превърнахме м. април в голямо състезание по четене с разбиране в Книговище. Тази година състезанието качи едно ниво и много повече деца станаха и автори на въпросници. Хиляди деца и стотици учители избраха именно това предизвикателство, за да отбележат месеца на детската книга. Победителите в това състезание са стотици, но с награди отбелязваме най-старателните сред тях! Годишните награди на Книговище пък връчваме на тези, които не спират да четат през цялата година.
30 % отстъпка от абонамента за Книговище до 15 май Възползвайте се от това специално предложение до 15 май за абонамент, валиден до 15 септември 2024 г.
Априлското състезание – повече от четене с разбиране! Състезанието завърши при изключителен интерес – 3251 деца се включиха в надпреварата. Въпросниците на Книговище бяха решени цели 153 719 пъти!
Създаването на въпросници за Книговище – сега още по-лесно и удобно Въпросници вече се създават изцяло от потребителските профили на авторите и по този начин процесът е по-лесен и удобен.
С монетки от четене – истинска книга! Най-четящите деца могат да обменят монетките, които печелят в Книговище, срещу специални промокодове за 100% отстъпка на детски книги.
Очаквайте голямото априлско състезание по четене с разбиране! Всички деца от 1. до 7. клас могат да се включат в състезанието 1 до 30 април.
Книговище гостува на 43-то основно училище "Христо Смирненски" В състезанието Всезнайко участваха три отбора ученици от 5. Б клас
Слушайте новините на детски език по радиото! Вече може да слушате "детски" новини по четири регионални радиостанции - София, Шумен, Видин и Благоевград.
Каним отбори от цялата страна на специалното издание на Всезнайко на тема „Европейски съюз“ С нас темата "Европейски съюз" е интересна и увлекателна. Децата получават важни познания за европейската общност, в която живеем, а сега ги каним да се включат в едно необикновено състезание - съвсем по тяхна мярка.
Какво мислят децата? Вижте във „Вижте“! Конституцията, изкуството, изкуственият интелект, авторското право, Шенген... детската ни медия насърчава децата да говорят по важни теми
Нещо хубаво се случва за нашето утре...и Книговище е част от това! Изгражда се общност от хора, които работят за положителна промяна на България
Отстъпки от приятели, отстъпки за приятели! Вижте възможностите за отстъпки от абонаментите и безплатно ползване на платформата
Отворена позиция: Координатор "Връзки с училища" Фондация Гутенберг 3.0 търси сътрудник за позицията координатор Връзки с училища и учебни институции.
Състезанието "Всезнайко" в София и Перник Смело се включиха общо 12 класа от 6 училища и показаха, че дори и на 8 или 10 г., човек може да отговаря вярно и бързо на множество и сериозни въпроси. Браво на децата и на техните учители и родители!
Новата игра с карти на Книговище! Подкрепете детската медия Вижте и ще получите първи новата Игра с карти на Книговище по имейл.
Официалното награждаване на Книговище На 26 май 2023 г. в НМ Земята и хората бяха връчени наградите на победителите в Априлското състезание по четене с разбиране и Годишните награди на Книговище. Наградите бяха връчени от детските писатели Радостина Николова и Иван Раденков.
Годишните награди на Книговище 2023 г. На 26 май на тържествена церемония в музей Земята и хората в София ще бъдат връчени Годишните награди на Книговище и отличията от Априлското състезание по четене с разбиране на Книговище.
Кои са наградените в Априлското състезание по четене с разбиране - 2023 г. Със състезанието по четене с разбиране в Книговище заедно с хиляди деца отбелязахме месеца на книгата - април - в духа на истински празник на словото! Победителите в това състезание са стотици, но с награди отбелязваме най-старателните сред тях! Ето кои са те.
"Вижте: новините на детски език" с почетна грамота "Рицар на книгата" В Световния ден на книгата и авторското право 23 април 2023 г. детската медия Вижте: новините на детски език беше отличена с почетна грамота Рицар на книгата, присъждана от Асоциация Българска книга. Благодарим!
Половин милион решения! На 11 декември 2022 г. въпросниците в Книговище достигнаха 500,000 решавания! И това е повод за радост, защото това означава, че хиляди деца са прочели хиляди книги!
С монетки от четене - истинска книга! В магазина на Книговище, където децата пазаруват със спечелени от четене с разбиране монетки, вече могат да си вземат истинска, съвсем реална книга! При това любима на мнозина! Вижте как!
Библиотеките в страната вече ползват "Книговище" безплатно Библиотеките в цялата страна вече могат да ползват Книговище безплатно. А вие, родители, можете да получите от тях код за 30 % отстъпка за семеен или индивидуален абонамент.
Как да се присъедините към Вайбър групата на Книговище? Разкажете на децата и ги насърчете да се присъединят с няколко стъпки:
Предизвикателства на Книговище за деца от родители и учители Скъпи учители и родители! Често получавахме въпроси кога ще разработим книговищ...
Децата вече могат сами да съставят ТОП 3 на любимите си книги Често във форумите за книги срещаме въпроса - каква книга да взема на детето, което е на … го...
Магазинът на Книговище ви очаква! Магазинът на Книговище е готов! Децата вече могат да продължат полезните забавления в Книговище и да...
Референтен промокод - какво е това? Двойни отстъпки за добри приятели! Ново в Книговище! Запознайте се с новата референтна програма на Книг...
Слушайте детските новини на „Вижте“ онлайн и в ефира на БНР Новините на детски език вече имат свой подкаст и могат да бъдат чути в ефир! Вижте къде.
KidsTrustNews: Пилотен проект на Книговище и Casoris.si за преподаване на гражданска и медийна грамотност в училище чрез качествена детска медия Книговище и Casoris.si стартират пилотен проект за преподаване на медийна и гражданска грамотност в училище чрез качествена детска медия.
Книговище вече е и в детските градини! Щастливи сме, че благодарение на партньорството ни със Столична община учителите в детските градини ...
Книговище има нови изненади за своите млади читатели! Представяме ви две новости в детския профил - "Гореща серия" и "Жълтици"!
Книговище започва учебната 2021/ 2022 с нова визия и много подобрения За новата 2021/ 2022 учебна година Книговище е с подновена визия, нови читателски нива, нови стимули в играта и модерен читателски дневник с мисловни карти
Новата учебна 2021/ 2022 година с книговищен абонамент - вземете с отстъпка Все още можете да вземете абонамент за клас на 1/3 от цената!
Как се прави журналистика за деца? Вижте наръчника на АЕЖ и Книговище! Наръчникът синтезира наученото от семинарите за журналисти с лектори от чуждестранните детски издания Dein Spiegel, Casoris и 1 jour 1 actu
Присъединете се към Вайбър общността на Книговище! В нея актуалностите ще стигат бързо до децата и те ще могат да споделят своите идеи и въпроси.
Новите абонаменти на Книговище и две неустоими предложения Абонаментната кампания на Книговище за учебната 2021 / 2022 г. започна с бонус Лято и суперотстъпки за класове
Въпрос на уважение е да обясним на децата какво се случва по света Главният редактор на Вижте разказва защо е важно да има детски новини и какво могат да вземат възрастните от тях.
ВИЖТЕ: първата българска детска медия вече е факт От 10. май българските деца навсякъде по света могат да се радват на първата медия, създадена специално за тях, за да ги информира какво се случва по света и в България. "ВИЖТЕ: Новините на детски език" ще говори на децата на интересен и разбираем за тях език и ще покрива всякакви теми. Надяваме се "ВИЖТЕ" да стане едно от любимите четива на децата и да направи света още по-интересен, голям и шарен за тях, а самите тях – още по-любопитни, знаещи и питащи.
Книговище подарява абонаменти на “Деца с големи сърца” Книговище подарява абонаменти на "Деца с големи сърца".
Книговище поставя начало на първата българска онлайн медия за деца Книговище поставя начало на първата българска онлайн медия за деца.
Стани част от екипа на Книговище Книговище търси нов човек за екипа си.
Учебната 2020/2021 г. започва с близо 200 въпросника по учебни материали в Книговище Учителите с абонаменти за клас вече могат да ползват почти 200 въпросника по учебни материали в читанките за 2., 3. и 4. клас
Виртуалните класове на Книговище вече са отворени за повече от един учител Нова функция в Книговище: вече е възможно един учител да участва в няколко групи КЛАС и една група КЛАС да се модерира от няколко учители.
Нови функции в Книговище С новите функции направихме платформата още по-полезно и интересно място за деца, учители и родители. Прочетете как.
Събуди будителя в себе си с Книговище! Не пропускайте Книговищната промоция по случай Деня на народните будители! Вземете годишен абонамент с 20 % отстъпка до 6 ноември 2019 г!
Нови функции в Книговище За първия учебен ден Книговище пуска нови функции на играта, така че тя да стане още по-интерактивна.
Бъди информиран
ВКЛЮЧИ СЕ
Каква информация искаш да получаваш от нас?
Всички новини от "Книговище"
Седмичен мейл с детските новини на "Вижте"
Потвърждавам, че имам навършени 14 години
© 2024 Knigovishte.bg Designed by Enthusiasm | UX design by CAMAO | Developed by Childish
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие приемате използваните от нас 'бисквитки'. ПРИЕМАМ